Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Citeva evenimente de pe agenda internationala:

La Bruxelles se desfăşoara sedinta Consiliului economic si financiar al Uniunii Europene, organismul care discuta evolutiile financiare si economice din tarile comunitare.

Comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătatii Johannes Hahn se va afla astazi la Skopie. Pe agenda se afla si chestiunea refugiatilor si a ajutorului Uniunii Europene, ca si relatia mai ampla a Bruxelles-ului cu Macedonia.

Tot in Balcani, presedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, se va afla azi si miine la Moscova. Pe agenda sa sunt intilniri cu presedintele Rusiei Vladimir Putin si cu premierul Dmitri Medvedev. Potrivit Ministerului rus de externe, unul din subiectele ce vor fi abordate este legat de Siria si de gasirea unei solutii crizei siriene. Reamintim ca Moscova sustine in continuare regimul presedintelui de la Damasc, Bashar al-Assad.

Lslamabd, in Pakistan are loc astazi o intrevedere intre ministrii de externe ai celor doua tari.

Astazi este aniversarea de 15 ani a… Wikipediei – enciclopedia on-line gratuita la care multa lume face apel. Ea a fost creata de Jimmy Wales si de programatorul Larry Sanger cu scopul de a crea o colectie cuprinzatoare a cunoştiintelor existente in lume. Enciclopedia are peste 37 de milioane de articole – completate continuu de utilizatori, in aproape 300 de limbi şi se finaţeaza numai din donatii şi din banii de pe publicitate. Intr-un interviu recent cu agentia germana DPA, Jimmy Wales se declara multumit de rezultatele celor 15 ani si isi exprima speranta ca Wikipedia să continue să existe si peste cel putin 15 ani şi să continue sa fie... gratuita. Un lucru pe care il vor si utilizatorii ei….

XS
SM
MD
LG