Linkuri accesibilitate

Ceremonii la Paris un an după atacurile teroriste din ianuarie 2015


Duminică, la Paris, în Place de la République, s-a încheiat seria manifestațiilor marcând un an de la atacul terorist împotriva redacției revistei umoristice „Charlie Hebdo”, urmat de luarea de ostatici la un supermarket evreies.
Președintele François Hollande și premierul Manuel Valls au participat la ceremonia din Place de la République, locul unde s-a desfășurat prima mare manifestație de solidaritate „Je suis Charlie” dar și piața care a fost unul din centrele atacurilor teroriste din 13 noiembrie.
Tot la sfârșitul săptămânii trecute, sute de moschei și locuri de cult islamic au participat la o „zi a ușilor deschise”. În Franța există 2.500 de moschei și locuri de rugăciune islamice. Atacurile teroriste din ianuarie 2015, soldate cu 17 victime, au fost urmate de o serie de atacuri împotriva lăcașurilor de cult musulmane, spre deosebire, relatează AFP, de atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți, care însă nu au provocat o creștere a atacurilor anti-musulmane.

XS
SM
MD
LG