Linkuri accesibilitate

Coreea de Sud și Japonia solicită o sesiune de urgență a Consiliului de Securitate ONU după anunțul unui nou test nuclear făcut de Coreea de Nord


Coreea de Nord a anuntat ca a facut primul test cu succes al unei bombe cu hidrogen in miniatura, dupa ce mai multe naţiuni au detectat astazi un cutremur moderat in apropierea unui loc cunoscut ca spaţiu de testare. Daca testul se confirmă, ar fi al patrulea test nuclear facut de regimul din Coreea de Nord cu încalcarea sancţiunilor Naţiunilor Unite si un pas important catre fabricarea de arme nucleare reale. Ambasadorul Marii Britanii la ONU este citat de agentia Reuter cu declaratia că se ia in considerare înasprirea sancţiunilor impotriva Fenianului de catre Consiliul de Securitate ONU.

Coreea de Sud, şi Japonia au cerut convocarea de urgenta a unor şedinte, iar premierul de la Tokio, Shinzo Abe a condamnat cu tarie Coreea de Nord spunind ca „testul reprezinta o ameninţare de netolerat pentru securitatea naţionala a Japoniei”. Japonia si Correa de Sud au anunţat ca vor colabora la nivelul Naţiunilor Unite pentru a sancţiona acțiunea Fenianului, iar Casa Alba a anunţat si ea ca „va lua masurile potrivite” ca raspuns la „provocarile” Coreii de Nord.

XS
SM
MD
LG