Linkuri accesibilitate

Lipsă de cvorum în Parlament la votul de învestitură cerut de Ion Sturza


Ședința specială a Legislativului nu a avut loc. Din 101 deputați au fost prezenți numai 47.

Ședința specială a Parlamentului, la care urmau să fie dezbătute și votate lista de miniștri și programul de guvernare ale premierului desemnat Ion Sturza nu a avut loc, din lipsă de cvorum. Din 101 deputați au fost prezenți numai 47. Partidul socialiștilor a fost singurul care a anunțat, imediat după desemnarea lui Sturza, că va boicota toate ședințele din ianuarie ale Parlamentului, cu excepția uneia în care s-ar fi pus la vot organizarea de alegeri anticipate.

Ion Sturza
Ion Sturza

La conferința de presă care a urmat, premierul desemnat Ion Sturza a spus că unul din motivele pentru care majoritatea parlamentară nu a fost prezentă ar fi fost „teama foarte mare de mesajul meu din Parlament…, pe care unii l-au interpretat ca un mesaj către națiune”.

Sturza a anunțat că se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti, pentru a analiza situația creată.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct

Ion Sturza a declarat, de asemenea, că pentru „acum” nu se pune problema de a crea un nou partid politic, dar că nici nu-i poate dezamăgi pe cei care i s-au raliat în ultimele săptămâni: „Dacă acum două săptămâni în spatele meu era un gol imens, astăzi sunt zeci de mii de oameni. Eu nu pot să trădez așteptările acestor oameni”, a declarat Ion Sturza în încheierea conferinței de presă.

XS
SM
MD
LG