Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul desemnat Ion Sturza urmează să aibă o întâlnire cu președintele democrat al Parlamentului, Andrian Candu, pentru a examina detaliile tehnice ale organizării votului de învestitură pentru noul guvern, așteptat la 4 ianuarie.

În Georgia, premierul desemnat Ghiorghi Kvirikașvili urmează să prezinte Parlamentului componența cabinetului său, la mai puțin de o săptămână de la demisia premierului precedent, Irakli Garibașvili, în încercarea de a îmbunătăți imaginea coaliției de guvernare „Visul Georgian” înaintea alegerilor de anul viitor.

Premierul britanic David Cameron planifică o vizită în nordul Angliei, zonă afectată de inundații masive cauzate de ploi.

Ministrul japonez de externe Fumio Kishida vizitează Coreea de Sud pentru convorbiri în privința ultimei dispute istorice care mai împiedică îmbunătățirea relațiilor: exploatarea sexuală a coreencelor de către militarii japonezi în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

La Cairo are loc prima ședință a noului Parlament, care urmează să-și aleagă astăzi spicherul.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG