Linkuri accesibilitate

Melody Gardot


O poveste despre cum muzica îl face bine pe omul aflat în suferință fizică.

Povestea cântăreței Melody Gardot e remarcabilă așa cum sînt poveștile tuturor celor ce perseverează împotriva adversității, ne spune Michael G.Nastos, unul din cronicarii muzicali de la iTunes.

S-a născut în 1985 la New Jersey, a studiat pianul, iar în tinerețe a cântat în cluburile de noapte din Philadelphia, fiind influențată de jazz, folk, rock și pop.

Melody Gardot
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:38 0:00

La 19 ani studia moda la Community College din Philadelphia, când într-o zi nefastă un șofer neatent a dat cu mașina peste ea în timp ce se întorcea acasă cu bicicleta, lăsând-o aproape moartă pe caldarîm.

A stat multe luni în spital cu răni multiple la cap și cîteva fracturi pelviene, și în toată această suferință fizică singura ei alinare a fost muzica.

A compus în spital mai multe cântece ce aveau să apară pe albumul „Some Lessons”.

După ce a ieșit de la terapie intensivă a găsit puterea și hotărîrea să-și continue cariera artistică, și e acum una din marile voci feminine ale jazz-ului american contemporan.

Melody Gardot a lansat patru albume, și are multe concerte la activ, deși activitatea concertistică e dificilă pentru ea: după accident a rămas cu o sensibilitate sporită la lumină, din cauza asta poartă ochelari, poate umbla doar dacă se sprijină în baston, iar pe scenă are nevoie de un scaun special, pentru că poartă tot timpul un stimulator nervos electric transcutanat ce îi alină permanenta neuralgie musculară.

O poveste despre cum muzica îl face bine pe omul aflat în suferință fizică.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG