Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Preşedintele Nicolae Timofti urmează să poarte noi consultări cu liderii fracţiunilor Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat, Partidului Liberal şi grupului Leancă în vederea identificării unui candidat agreat de toți pentru funcția de premier.

Consiliul Municipal Chișinău se întrunește în ședință, continuând dezbaterile începute la ședința din 10 decembrie. Are pe agendă, între altele, adoptarea bugetului capitalei pentru anul 2016.

Conducerea Ministerului de Interne marchează astăzi 25 de ani de la crearea poliției moldovene, urmând să depună flori la mai multe monumente din Chișinău.

Din agenda Internațională:

La New York, începe o reuniune internațională pentru găsirea unei soluții politice în Siria, la care participă secretarul de stat american, miniștrii de externe din, Rusia, Franța, Marea Britanie, Germania, Iran, alte puteri europene și din Orientul Mijlociu.

La Bruxelles continua reuniunea de două zile a liderilor Uniunii Europene la care se va examina, între altele, prelungirea sancțiunilor economice impuse Rusiei din cauza anexării Crimeii și sprijinirii separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Președintele american Barack Obama va vizita localitatea San Bernardino, din California, unde un cuplu radicalizat de musulmani a masacrat 14 oameni, într-un atac săvârșit pe 2 decembrie.

În lume este marcată Ziua Internațională a Migranților, instituită de ONU pentru recunoașterea eforturilor, contribuției și drepturilor migranților la scară globală.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG