Linkuri accesibilitate

Altercaţii în Parlamentul de la Kiev, în timpul discursului rostit de premierul Arseni Iaţeniuk


La Kiev a izbucnit o altercatie in Parlament dupa ce un deputat al coaliţiei de guvernamnit a încercat sa il dea la o parte de pe podium pe premierul Arseni Iaţseniuk cind acesta se adresa parlamentului. Rata de popularitate a premierului Iaţseniuk este foarte scăzută din cauza măsurilor de austeritate pe care guvernul său a fost obligat să le ia in baza intelegerilor cu creditorii internaţionali.

„Mi-am asumat responsabilitatea sa iau cele mai nepopulare măsuri pe care nimeni nu le-a luat in ultimii 20 de ani. Si cind mi.-am asumat aceasta functie am ştiut ce-o sa se intimple cu popularitatea mea. Am venit aici ca sa fac reforme si nu ca sa am popularitate politica. Aveti toate drepturile constitutionale sa votati şi să demiteti guvernul Ucrainei. Dar trebuie sa il puneti la vot. Accept decizia parlamentului si nu ma agat de scaun”, a spus Iaţseniuk.

Oleh Barna, deputat al partidului presedintelui Petro Poroşenko a incercat sa îi dea un buchet de flori „de rămas bun” premierului în timp ce acesta îşi prezenta bilantul guvernării. Barna l-a împins pe premier si alti deputati au sarit sa ii ia apărarea. Altercatia a luat sfirsit dupa ce de ambele părţi au fost facut un schimb de pumni. Iaţseniuk a luat conducerea cabinetului de la Kiev acum un an, in baza unei înţelegeri excepţionale ca pe o perioada de 12 luni nu va fi inlocuit din functie. Aceasta perioada a luat sfirsit acum şi, la fel ca orice guvern, şi guvernul sau poate fi demis de parlament printr-o motiune.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG