Linkuri accesibilitate

Te ajută legea antitutun pe scara blocului?


Cum scap eu concret de fumul vecinului? Nimeni nu mi-a explicat în multele interviuri acordate presei de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, de cinovnici.

Zice-se că Legea antitutun a fost aprobată de deputaţi şi chiar publicată în Monitorul Oficial, iar din mai 2016 fumatul în locurile publice va fi interzis. Să se bucure nefumătorii? Scăpăm acum de agresiunea fumului otrăvitor? Sincer să fiu, nu prea cred. Şi o să vă spun, ca să fiu mai elocvent, povestea din scara blocului meu.

Eu locuiesc la etajul 6, ultimul etaj al blocului. Şi nu mi-am dat seama la început cît de rău e asta. Ei bine, cineva de la etajele de mai jos a luat obiceiul de multă vreme să fumeze pe scara blocului, iar fumul otrăvitor se ridică sus, la etajul meu şi îmi intră şi în apartament. Sînt obligat deseori să ies din casă şi să deschid geamul palierului pentru a aerisi scara.

Foarte rău e că nu reuşesc să-l prind pe acest vecin, să aflu cine de fapt mă otrăveşte. Sînt toată ziulica la job, iar în weekend, cînd fumul de ţigară mi se strecoară în apartament şi cobor jos, pe scară nu mai e nimeni.

Am mizat totuşi pe bunul-simţ al acestui individ, am lipit pe pereţii scării un apel în care îl rugam să nu mai fumeze, să mă cruţe. Zadarnic efort! Individul a început să fumeze şi mai abitir!

Iar acum mă întreb: cum de fapt mă poate ajuta pe mine Legea antitun? Cum scap eu de acest tip care mă otrăveşte? Stau de veghe ore-n şir ca să-l prind în flagrant? Şi dacă îmi dau seama, ce fac mai departe? Îl fotografiez? Şi dacă el nu va fi de acord să-l fotografiez? Şi oare fotografia asta poate fi o dovadă? Chem poliţia? Chem reprezentanţii Ministerului Sănătăţii? Cum, concret, scap eu de fumul vecinului? Nimeni nu mi-a explicat asta în multele interviuri acordate presei de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, de cinovnici.

Dacă stau să mă gîndesc mai bine, aici nu mă poate salva nimeni, nici o lege, nici o instituţie. Trebuie să găsesc eu o soluţie. Ştiu că sună aiurea, dar mai curînd distrug geamurile de la scară pentru o eternă aerisire decît să mizez pe punerea în practică a legii.

Previous Next

XS
SM
MD
LG