Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul


Invitata srii este Doina Stimpovschii, redactor

„Presa străină titra înainte de așa-zisele alegeri din Transnistria că venirea în parlementul separatist a grupului comercial Sheriff va însemna reorientarea Tiraspolului spre Chișinău și Uniunea Europeană. Această schimbare a vectorului se va produce din necesitatea de a păstra preferinețele comerciale cu UE care expiră la 31 decembrie. Persoane din Transnistria, inclusiv un proaspăt deputat în Sovietul Suprem, spune că o asemenea reorientare nu se va produce. Citiți mâine, în ziarul Adevărul Moldova un articol la acest subiect.

Tot mâine, aflați de ce abuzurile sunt un lucru normal în instituțiile psiho-neurologice din Republica Moldova. Conform unui raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), legislația Republicii Moldova nu are suficiente instrumente pentru a preveni actele de tortură și tratamentele inumane din aceste instituții. Astfel, multe dintre femeile internate sunt supuse violenței.

De asemenea, aflăm că autoritățile de la Chișinău întârzie să implementeze Acordul de Asociere. Experții Institutului pentru Politici și Reforme Europene au monitorizat restanțele pe care le-au înregistrat oficialii. Cele mai multe sunt la capitolele comerț, reforma Procuraturii și a sistemului anticorupție, dialogului politic și sistemul de integritate. Astfel, doar 19 % din acțiunile planificate pentru anul 2015 au fost realizate.

Mai multe subiecte vă lăsăm să citiți în ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG