Linkuri accesibilitate

Numele finalistelor e deja cunoscut


Concluzia e deja ușor de formulat cu șase luni înainte de finală: Barcelona-Bayern.

Grupele Ligii Campionilor au produs două meciuri de calitate și o mulțime de victorii în deplasare. Meciurile în care s-a văzut fotbal bun au început cu Barcelona-Roma. Evident, nimeni nu și-a închipuit vreo clipă că Barcelona ar putea întîmpina probleme, dar stilul și proporțiile victoriei au depășit așteptările. Asta înseamnă că Barcelona a reintrat în turația de vis de acum cîteva sezoane. Chiar cu un Messi parțial refăcut după o absență de trei luni, Barcelona joacă un fotbal ofensiv imbatabil. Săptămîna trecută, Barcelona a fost la Madrid, a ridiculizat Real-ul cu un 4-0 amabil și a lăsat în urmă o impresie de meteorit. Meciul cu Roma a fost o copie relaxată a jocului de la Madrid. Suarez, marcatorul prinicpal al echipei, a înscris de două ori, dar o putea face de 3-4 ori. Aceeași poveste cu Messi și cu mai toată echipa care creează o ușoară confuzie între ce înscrie și ce poate înscrie din muntele de situații de gol pe care le creează aparent fără efort. E greu de văzut ce poate opri Barcelona pînă în finală.

Cealaltă demonstrație de calitate a venit de la Juventus în meciul cu Manchester City. Juventus a făcut iar ce știe să facă fără cusur: un meci de organizare perfectă pe schema defensivă și contre. Manzukic a deschis scorul devreme, la o infiltrare pe centru ghicită de o excelentă centrare a lui Marchisio. Apoi, nimic. Manchester City a încercat tot ce știe și ce nu știe, degeaba. Zoff în poartă, Chiellini, Barzagli, Bonucci și Lichsteiner pe ultima linie defensivă, au jucat fără greșeală și au înghețat meciul. Cea mai bună defensivă a lumii va duce Juventus departe.

În rest tot felul de curiozități cu fotbal amestecat. CSKA a arătat la Moscova cum poți domina un meci pentru a-l pierde din neșansă și neatenție. Wolsburg a înscris de două ori cu șansă și a cîștigat în ciuda cursului jocului. Malmo a jucat un meci festiv cu PSG și Ibrahimovic așteptat de o mulțime uriașă în orașul suedez în care și-a început cariera. PSG s-a distrat, a bătut cu 5-0, Ibrahimovic a înscris golul așteptat și toată lumea a plecat mulțumită acasă. Sahtior a pierdut acasă mult mai sever de cît o spune 3- 4 cu Real Madrid. În minutul 75 era 4-0 pentru Real care a plecat cu gîndul mai devreme, la vestiar și a lăsat Sahtior să înscrie de trei ori. Dar lucrurile erau tranșate.

Manchester United ar fi trebuit să cîștige cu PSV Eindhoven, dar nu are încă forța mentală pentru a dicta victorii. Englezii au ratat coștiincios, olandezii nu i-au încurcat și așa au trecut fără gol 90 de minute. Pentru calificare, Manchester trebuie să cîștige în deplasare meciul cu Wolfsburg ceea ce nu e imposibil, ci doar aproape imposibil.

Chelsea s-a întremat parțial și a ieșit din seria neagră cu care defilează în campionatul englez. 4-0 în deplasare nu e de neglijat, dar Maccabi a fost un adversar modest. Atletico Madrid a cîștigat cu 2-0 într-un meci în care Galatasaray a arătat, iar, că nu poate trece de blocajul european.

Runda încheiată a dat deja cîteva calificate sigur: Real, Atletico, Juventus și Benfica - după un 2-2 muncit în deplasare cu Astana, care a avut 2-0 și prea puțină experiență.

Calificată e bineînțeles și Bayern, după un 4-0 la pas cu Olympiakos. Arsenal a cîștigat cu 3-0 meciul cu Dinamo Zagreb, dar se califică doar dacă bate în deplasare pe Olympiakos.

Concluzia e deja ușor de formulat, cu 6 luni înainte de finală: Barcelona-Bayern.

XS
SM
MD
LG