Linkuri accesibilitate

Gheorghe Brega: elicopterul care s-a prăbușit în Afganistan aparținea unei firme private din R. Moldova care făcea transport de persoane.


Cei trei membri ai echipajului erau moldoveni iar unul se pare că a decedat.

Ministerul de externe de la Chișinău a precizat într-o declarație de presă că elicopterul nu participa la misiunea internațională de menținere a păcii din Afganistan, și că a cerut misiunii ONU de menținere a păcii informații despre cei trei cetățeni moldoveni de la bordul elicopterului.

Agențiile de presă internaționale au relatat că militanții Taliban ar fi capurat cel puțin 15 persoane, după ce elicopterul în care se aflat acestea s-a prăbușit în nordul Afganistanului.

Oficialitățile locale spun că trei oameni și-au pierdut viața în incident, care a avut loc miercuri 24 noiembrie în provincia Faryab.

Un ofițer de armată din Faryab a spus că aparatul civil fusese închiriat pentru a transporta personal militar.

O sursă a poliției e citată cu declarația că doi militari străini se află printre cei capturați

Șeful poliției locale Sayed Aqa Andarabi a spus că elicopterul s-a lovit de pământ după ce a avut probleme tehnice, și că forțel de securitate au lansat o operațiune de salvare a celor capturați.

Damuulah Wakil, o oficialitate locală a Talibanilor, e citat cu declarația că militanții au luat prizonieri 15 oameni.

„Dacă armata nu se oprește [dn căutare], îi vom executa, a spus Wakil.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG