Linkuri accesibilitate

Capitala Belgiei se află pentru a doua zi consecutiv în stare de alertă teroristă maximă


duminică, 22 noiembrie 2015

Capitala Belgiei se află pentru a doua zi consecutiv în stare de alertă teroristă maximă. Metroul și centrele comerciale din Bruxelles rămân închise, în timp ce un important dispozitiv al poliției și armatei caută mai mulți suspecți ce ar avea legătură cu atacurile teroriste de la Paris.

S-au luat măsuri special de securitate, în trenuri, gări și aeroporturi - premierul belgian Charles Michel a afirmatcă există „informații foarte serioase privind pericolul unui atac similar cu cel de la Paris”

Unul dintre cei căutați este belgianul de origine marocană Salah Abdeslam, participant la atacurile de la Paris și care apoi a revenit la Bruxelles, unde se ascunde de nouă zile.

Șapte din cele opt persoane reținute miercuri în suburbia pariziană Saint-Denis, în asaltul poliției asupra unui apartament unde se afla presupusul organizator al atentatelor de la 13 noiembrie, Abdelhamid Abaaoud, au fost eliberate sâmbătă, a anunțat Parchetul capitalei franceze. Potrivit agenției AFP, cea de-a opta persoană, un bărbat care îi închiriase apartamentul lui Abaaoud, rămâne în arest.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG