Linkuri accesibilitate

Creditul de urgență acordat anul trecut de guvernul Leacă celor trei bănci astăzi în lichidare va fi transformat în valori mobiliare de stat pe termen lung


Creditul de urgență de peste 14 miliarde de lei, acordat anul trecut de guvernul Leacă celor trei bănci care acum se află în lichidare (Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank) va fi transformat în valori mobiliare de stat pe termen lung, emise de Ministerul de Finanțe, a informat Banca Națională , la solicitarea portalului Bani.md. Potrivit publicației Mold-Street, după emiterea valorilor mobiliare de stat, suma de 14,12 miliarde lei va fi inclusă în datoria de stat. Procedura de emitere a VMS, în special sumele dobănzilor, ce urmează a fi achitate de stat, trebuie incluse în Legea bugetului. Aprobarea bugetului pe anul viitor este însă împiedicată de faptul că nu s-a format încă un guvern cu împuterniciri depline.
Valorile mobiliare de stat sînt instrumente financiare care atestă datoria publică, sub formă de bonuri de trezorerie și obligațiuni de stat, constituind împrumuturi ale statului în monedă națională pe termen scurt, mediu și lung.

XS
SM
MD
LG