Linkuri accesibilitate

Operațiune antiteroristă la Paris pentru capturarea suspecților de comiterea atacurilor din 13 noiembrie


Ținta raidului poliției din Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului, este unul din suspecții responsabili de atacurile teroriste din 13 noiembrie, belgianul Abdelhamid Abaaoud, au declarat surse din poliție citate de AFP.

Potrivit Procurorului Republicii Franceze, François Molins, doi suspecți ar fi fost uciși în timpul confruntării cu poliția, trei au fost arestați extrași de forțele de securitate din apartament, iar alți doi în imediata sa vecinătate. Unul din suspecții morți ar fi o femeie care și-a detonat centura cu explozibil. Se relatează că cel puțin doi polițiști ar fi fost răniți. Știri neconfirmate vorbesc și despre unul sau doi suspecți ce s-ar mai afla încă în apartament, operațiunea forțelor de ordine nefiind încă încheiată. Identitatea celor arestați nu este încă precizată.

Potrivit posturilor de televiziune franceze BFMTV și iTele, operațiunea forțelor speciale franceze a început miercuri dimineața în jurul orei 4.20. Operațiunea are loc în apropiere de Stade de France unde s-a produs unul din atacurile teroriste din 13 noiembrie.

Procurorii francezi au anunţat că au identificat 5 din cei 7 teroriști morți care au comis atacurile de vinerea trecută și că două persoane suspecte care ar fi implicate direct se află încă în libertate.

Atacurile din 13 noiembrie de la Paris, care au făcut 129 de victime și peste 300 de răniți, au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

XS
SM
MD
LG