Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

In Moldova vor avea loc ședințe ale comisiilor parlamentului si după prânz va avea loc si un birou permanent al legislativului. Negocierile pentru formarea unei coaliţii la Chișinău sunt in continuare im impas.

Fondul de Investiții Sociale din Moldova va prezenta cum s-au cheltuit banii din grantul oferit de Romania pentru renovarea grădinițelor din Moldova. Grantul a fost in valoare de 20 de milioane de euro.

Si vicepreședintele PLDM Valeriu Streleţ a anunţat o conferinţă de presa.

Si tot astăzi se va judeca si recursul intentat de avocații fostului premier Vlad Filat împotriva menținerii sale in arest preventiv.

Pe agenda zilei, chiar daca atenția continua sa fie concentrata asupra evoluţiilor anchetei din Franța în legătură cu atentatele teroriste de vinerea trecuta si asupra urmărilor lor politice se afla o vizita a premierului de la Kiev la Paris cu o întâlnire intre Arseni Iaţeniuk si omologul sau Manuel Vals.

La Vukovar, in Croaţia se comemorează 24 de ani de la masacrul de la Vukovar, când miliţiile sârbe si armata iugoslavă au lansat asediul asupra acestui oraș multietnic, nedorind sa accepte independenta Croației. După trei luni de asediu, orașul a fost distrus aproape in întregime.

La Manila are loc reuniunea economica a liderilor din tarile APEC.

In calendarul Naţiunilor Unite astăzi este ziua de comemorare a victimelor accidentelor de circulație.

XS
SM
MD
LG