Linkuri accesibilitate

Zeci de persoane au fost ucise într-un val de atacuri teroriste la Paris


Președintele François Hollande a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul Franței cu închiderea frontierelor.

Cel puțin 40 persoane au fost ucise vineri seară, la Paris, în mai multe atacuri teroriste și explozii declanșate concomitent în șapte locuri din două arondismente ale capitalei, cele dintîi, aparent, în apropiere de Stade de France, cel mai mare stadion din capitala Franței, unde mai mulți militanți kamikaze au declanșat explozii ucigașe. Ultime informații din surse ale poliției citate de AFP, vorbesc despre aproximativ o sută de morți descoperiți în Sala de concerte Bataclan, după asaltul dat de forțele de securitate pentru eliberarea ostatecilor.

În sala de concert Bataclan, din arondismentul XI, avea loc un concert rock. Forțele de securitate au luat cu asalt sala, eliberîndu-i pe ostateci și ucigînd doi dintre teroriști. S-a relatat că atacatori ar fi încă liberi în capitala franceză, și că autoritățile locale au făcut apel la oameni să nu iasă din casă.

Președintele Hollande a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul Franței, și a spus că atacurile teroriste sunt fără precedent și că au fost declanșate mai multe operațiuni antiteroriste. Hollande a anunţat că frontierele au fost închise şi a spus că se ştie cine sunt atacatorii. La Paris a fost declanșat Planul albastru, care mobilizează toate forțele de securitate și serviciile de urgență.

La Washington, preşedintele american Barack Obama a vorbit şi el despre atacuri teroriste şi despre un atac direct la adresa valorilor democraţiilor occidentale.

XS
SM
MD
LG