Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: săptămânalul Expresul din Ungheni


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitata rubricii este Lucia Bacalu, director

„Mare noroc pentru Biblioteca „Dimitrie Cantemir” din Ungheni. Vasile Șoimaru, doctor în economie, scriitor, maestru al artei fotografice, a venit aici cu o expoziție de zile mari. Dânsul și-a expus colecția de cărți, din biblioteca personală, care este cu adevărat unicală. Este vorba de 28 de ediții ale unui și aceluiași roman – „Neamul Șoimăreștilor” de Mihail Sadoveanu. Expoziția a fost vernisată cu ocazia centenarului de la editarea primei ediții a romanului respectiv, în 1915. Ultimul volum din colecția sa a apărut de sub tipar chiar recent, în 2015.

Un popas turistic la baștina Mariei Drăgan. Pe locul unde fost cândva casa interpretei de muzică populară Maria Drăgan, la Bălăureștii Nisporenilor, ar putea să apară, în următorii ani, un obiectiv turistic atractiv nu doar pentru cei pasionați de tot ce e legat de numele regretatei artiste, ci și pentru oricine vizitează localitatea. Declarația îi aparține primarului de Bălăurești, Ion Carp, și a fost făcută recent pentru „Expresul”. Pentru ca proiectul respectiv să fie realizat e nevoie de circa 1 mln 500 mii de lei, bani pe care autoritățile locale speră să le obțină de la Ministerul Culturii și Agenția de Turism din Moldova.

O livadă de fructe exotice la Nișcani, Călărași - asta au descoperit reporterii Expresului recent. Livada îi aparține chiar primarului de Nișcani, Petru Sorici, jurist de profesie. Goji, castani comestibili, lămâi, măslini, jujubă, migdale– de toate găsești în livada dânsului. Primarul susține că, după o zi extenuantă de muncă, această livadă este pentru el o adevărată relaxare și terapie.

Premieră la Nisporeni. Pentru o zi, orașul va fi inundat de porumbei. Nu e vorba despre păsări vii. Porumbeii vor fi confecționați din tot felul de materiale, lut, dar și vor fi copți sute de hulubași. Se va întâmpla pe 21 noiembrie, ziua în care Nisporeniul își sărbătorește hramul localității. Organizatorii susțin că astfel doresc să transmită localnicilor un mesaj de pace și bunăstare. Sărbătoarea din acest an va avea și un generic: „Hulubul păcii din inima ta”.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG