Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Parlamentul de la Chisinau este gazda unui semniar al Adunarii Parlamentare a NATO cu tema „Viitorul european al Republicii Moldova: contexul regional si provocarile interne”. Seminarul dureaza doua zile.

Reprezentanti ai ministerului apărarii si experti ai NATO aflati cu ocazia acestui seminar la Chisinau participa si la o conferinta de presa despre punerea in aplicare a primei faze a initiativei de consolidare a capacitatilor de aparare ale Moldovei. Găsiti informatii mai multe la rubrica noastra „Cui i-e frică de NATO” pe care o puteti gasi pe pagina noastra de internet, la europaliberapunct org.

Centrul de Investigatii Jurnalistice si agentia ONU pentru refugiati va discuta despre situatia persoanelor apatride in Moldova.

Pe plan internaţional:

In Balcani, premierul Serbiei Aleksandr Vucic merge astazi la Srebrenica, in Bosnia, unde are loc si o conferinta consacrata investitiilor si dezvoltarii.

In Statele Unite se aniverseaza ziua veteranilor.

La Valetta, in capitala Maltei are loc o conferinta dedicata migratiei, conferinta organizata de Consiliului Europei si de Consiliul European. La conferinta participa tarile Uniunii Europene, dar si tari africane si din Orientul Mijlociu, ca si organizatii internaţionale care apară drepturile omului sau se ocupa in mod deosebit de migratii. Recentul val al migratiilor a avut impact asupra vietii politice, sociale si economice din tarile afectate – intr-un fel sa altul – şi a scos la iveala abuzuri, accente de xenofobie şi incalcari ale drepturilor omului.

XS
SM
MD
LG