Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

La Primăria municipiului Chişinău are loc şedinţa operativă.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, începe consultările cu fracţiunile parlamentare privind desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău anunţă desfăşurarea tradiţională a sărbătorii „Наша мова калинова”. Activitatea este dedicată Zilei Naţionale a Scrisului şi a Limbii Ucrainene.

Din agenda internațională a zilei de luni, 9 noiembrie, prezentată de Reuters:

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, îl primește la Casa Albă pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, urmând să discute despre acordul nuclear cu Iranul.

La Bruxelles se întrunesc miniștrii din zona euro – Eurogrupul.

Tot acolo este programată o reuniune de urgență a miniștrilor de interne din UE pe tema crizei imigranților.

La Paris își lansează prognoza economică OCDE.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG