Linkuri accesibilitate

Statele Unite privilegiază teoria unui atentat terorist drept cauză a prăbușirii avionului rus în Sinai


Barack Obama: „Cred că este o posibilitate că la bord s-a aflat o bombă și analizăm acest scenariu cu toată seriozitatea”.

Presedintele Obama si oficialitati americane spun ca este posibil ca o bomba sa fi cauzat prabusirea unui avion de pasageri rusesc, saptamina trecuta, in Egipt. 217 pasageri si șapte membrii ai echipajului si-au pierdut viata. Este o astfel de ipoteza sustinuta de dovezi? O relatare a corespondentului Europei Libere la Washington.

Rusia si Egiptul spun ca ipoteza ca o bomba s-ar fi aflat la originea prabusirii avionului de pasageri este nedovedita. Intr-un interviu, acordat unui post de televiziune din Seattle, presedintele Obama a spus „Cred ca este o posibilitate ca la bord s-a aflat o bomba si analizam acest scenariu cu toata seriozitatea”. Dar seful executivului a adaugat ca doreste sa dea timp anchetatorilor si serviciilor de informatii pentru a ajunge la o concluzie definitiva.

Surse ale serviciilor de informatii si membrii in Congres s-au facut ecoul remarcilor presedintelui Obama, avertizind ca ipoteza ca o bomba s-ar fi aflat la originea prabusirii avionului nu este confirmata.

Congresmanul de California, Adam Shiff a spus ca e inca luata in considerare si ipoteza unei defectiuni si ca nici una dintre variante nu este deocamdata confirmata. In felul acesta, Schiff, care face parte din Comisia pentru informatii, s-a raportat la stirile din Marea Britanie, unde ministrul de externe, Philip Hammond a spus ca a fost vorba despre explozia unei bombe.

Rusia si Egiptul au indemnat la rabdare, in prezent desfasurindu-se o anchetă cu participarea Germaniei, Frantei si Irlandei. Dar au fost luate masuri de securitate, Marea Britanie a oprit zborurile din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si îsi va trimite cetatenii sa zboare din alte parti. Aeroportul respectiv a intarit masurile de securitate.

XS
SM
MD
LG