Linkuri accesibilitate

Tariful majorat îţi bate la uşă!


Problema e că aceste majorări îi vor frînge pe mulţi, iar altora le vor face viaţa foarte dificilă.

Aşadar, tarifele majorate revin în forţă. ANRE le ia în discuţie în aceste zile. Pofta celor de la RED Union Fenosa a crescut între timp. Ei vor ca preţul pentru un kilowatt să fie de 3,5 lei! E mult mai mult decît le dăduse ANRE în vară. Vor urma implacabil majorările la metrul cub de gaz şi la gigacaloria vitală. Apoi alte majorări.

Nu sîntem comunişti care luptă zi şi noapte cu imperialismul mondial. Înţelegem că orice companie privată trebuie să cîştige ceva, să aibă măcar un mic profit. Nu poţi presta servicii gratis. Admitem că şi revendicările celor de la RED Union Fenosa sînt justificate, admitem că un kilowatt chiar trebuie să coste 3,5 lei.

Problema e că aceste majorări îi vor frînge pe mulţi, iar altora le vor face viaţa foarte dificilă. Mulţi vor trebui să mănînce mai puţin şi să poarte haine vechi.

Republica Moldova are 24 de ani. În tot acest răstimp nu s-a făcut nimic pentru a desfiinţa monopolurile, pentru a cumpăra gaze naturale şi energie electrică din mai multe ţări. În 24 de ani se putea face ceva, se puteau construi conducte şi reţele electrice, puteau fi găsiţi bani. În 24 de ani se putea face o temelie pentru ca oamenii să aibă pensii mai mari şi să nu fie speriaţi sau şocaţi de kilowattul de 3,5 lei. În 24 de ani, dacă nu s-ar fi furat ca-n codru, sărăcia multora n-ar fi fost atît de groaznică.

Aici nu s-a făcut nimic. De aceea, fiecare se va descurca cum poate, iar foarte mulţi vor fi învinşi definitiv de sărăcie.

XS
SM
MD
LG