Linkuri accesibilitate

Premierul României și primarul sectorului 4 din București demisionează, în urma protestelor


Premierul României Victor Ponta a anunțat că demisionează. El a declarat, citat de Agerpres:„ (…) începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit și al Guvenului".

La scurt timp după aceea și-a anunțat demisia și primarul secotorului 4, Cristian Popescu Piedone, sectorul din București în care se afla clubul „Colectiv”. Piedone a declarat miercuri că își asumă greșeala de a nu fi demisionat din funcție în prima zi după incendiul de la clubul Colectiv sau imediat după accident, relatează Agerpres.

Aproximativ 30 000 de oameni au protestat marți seara la București, cerând demisia premierului Victor Ponta și a ministrului de interne Gabriel Oprea, după incendiul de la clubul Colectiv în care au murit cel puțin 32 de oameni. Peste o sută de alți oameni care au participat vineri seară la concertul rock de la clubul Colectiv sunt internați în spitale, mulți dintre ei în stare gravă.

Miercuri, ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu a precizat că "133 de răniți sunt astăzi internați. Din cei 133, peste 80 sunt în stare critică și gravă”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG