Linkuri accesibilitate

În Franța au fost descoperiți 15 migranți într-un camion frigorific cu simptome de hipotermie


În Franța au fost descoperiți 15 migranți într-un camion frigorific cu simptome de hipotermie. Serviciile de urgență franceze au primit, marți seara, un apel telefonic de la un bărbat care vorbea în engleză, având respirația sufocată, și care nu putea preciza locul în care se află. În cele din urmă, camionul a fost depistat pe marginea unei șosele, între Paris și Lille. În mașină se aflau 15 bărbați cu vârste între 25 și 45 de ani, toți cu grade diferite de hipotermie. Deocamdată nu există informații despre cetățenia lor.

Tot marți, autoritățile din Marea Britanie au anunțat că la o tabără pentru refugiații sirieni de pe teritoriul bazei militare britanice din Cipru au avut loc dezordini, migranții cerând să fie lăsați să plece.

În luna octombrie, pe căi maritime, în Europa au sosit tot atâția migranți cât pe întreaga durată a anului trecut – peste 250 de mii. 53% din refugiați sunt din Siria, unde al cincilea an continuă războiul civil. Al doilea cel mai numeros grup este al afganilor - 18%.

XS
SM
MD
LG