Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Partidul Democrat reia negocierile cu Partidul Liberal și deputații neafiliați care reprezintă poziția Partidului Popular European, a anunțat luni Marian Lupu. El a criticat refuzul PLDM de a participa pentru moment la discuții, dar a lăsat de înțeles că unii deputați ai PLDM ar putea avea o altă poziție decât cea a conducerii partidului.

Experții egipteni și ruși continua ancheta pentru a stabili circumstanțele prăbușirii sâmbătă 30 octombrie, a unui avion rusesc de pasageri cu 224 de persoane la bord. Accidentul a avut loc în peninsula Sinai. Compania aeriană care a pierdut avionul susține că singura posibilitate este o defecțiune tehnică sau „o acțiune de alt gen” care a dus la dezmembrarea avionului în aer. O eroare de pilotaj ar fi exclusă.

În România, numărul victimelor incendiului de vineri de la clubul bucureștean „Colectiv” a ajuns luni la 31. Acționarul principal al clubului a fost arestat, fiind acuzat de „ucidere din culpă”. Astăzi va fi prezentată judecătorilor cererea de arest preventiv de 30 de zile.

La Chișinău, președintele Nicolae Timofti va depune flori la ambasada României, în timp ce Iurie Leancă și echipa Partidului Popular European vor dona sînge pentru victimele din România.

XS
SM
MD
LG