Linkuri accesibilitate

Primele resturi ale avionului civil rus a cărui prăbușire a fost anunțată în cursul dimineții au fost descoperite în peninsula Sinai


Avionul civil rusesc care „s-a prăbușit sîmbătă în centrul peninsulei Sinai”, potrivit primelor informații de la Cairo, decolase la primele ore ake dimineții de la aeroportul Charm El-Cheik, cu 224 de persoane la bord. Autoritățile egiptene au anunțat că marea majoritatea a celor la bord erau cetățeni ruși, între care 17 copii. Legătura cu avionul rus, un aparat Airbus A-321 al companiei de chartere Kogalimavia, ce zbura spre St. Petersburg, a fost pierdută deasupra Sinaiului.

Între timp, din capitala Egiptului se relatează că au fost găsite primele resturi ale avionului. Ambasada rusă la Cairo a informat că avionul ar fi anunțat că are probleme tehnice și ar fi cerut dreptul să aterizeze pe un aeroport din Sinai, după care a dispărut de pe radare. Zona accidentului este controlată de armata egipteană așa că este puțin probabil ca presa să aibe acces la locul accidentului, relatează BBC. Președintele rus Vladimir Putin a ordonat imediat o anchetă, iar experții ruși se află în drum spre locul accidentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG