Linkuri accesibilitate

Sfîrșit de drum moldovenesc


După cîteva răsturnări de guvern și agitații de stradă, Moldova a pornit pe calea care o duce înapoi, în brațele Rusiei.

Așa a fost mereu în istorie. O civilizație, un continent, o țară sau un mare oraș s-au trezit că o iau la vale și nimic nu le-a mai putut opri. Cu toate astea, fiecare mișcare politică și fiecare răsturnare de situație au părut perfect justificate și au fost, mai mereu, populare.

În tot acest timp, altcineva și-a băgat coada din afară și a cules roadele. Nefericirea acestor situații e că oamenii, sau marea lor majoritate, își pun singur cătușe la mîini și viitorul la mezat.

Asta se întîmplă acum în Europa de Est. În unele locuri pericolul e încă teoretic. În altele a făcut primii pași. În Republica Moldova e un fapt. Acum cîțiva ani, Moldova era un stat cu viitor. Acum, Moldova are vîntul împotrivă.

După cîteva răsturnări de guvern și agitații de stradă, Moldova a pornit pe calea care o duce înapoi, în brațele Rusiei. Multă lume crede că politicienii și-au primit pedeapsa cuvenită. Așa și e. Numai că în prețul pedepsei a intrat și rostul țării. S-ar putea să fie un sfîrșit de drum.

Previous Next

XS
SM
MD
LG