Linkuri accesibilitate

Premierul Valeriu Streleț şi-a exprimat speranța că moțiunea de cenzură nu va fi votată


Premierul Valeriu Streleț şi-a exprimat speranța că moțiunea de cenzură împotriva sa nu va fi votată astăzi de parlament, iar Guvernul său își va putea continua activitatea.

„Această moțiune este total lipsită de fond. Nu are cum să fie votată, nici din punct de vedere al interesului politic, nici din punctul de vedere al rațiunii”, a spus Valeriu Streleț, într-un discurs rostit în Parlament înainte de votarea moțiunii de cenzură a socialiștilor și comuniștilor.

În moţiunea de cenzură, premierul este acuzat că s-ar preocupa excesiv de apărarea fostului lider al PLDM, Vlad Filat, în detrimentul treburilor publice, şi că ar fi implicat în scheme de corupţie prin firma sa şi cea a şefului său de partid arestat pentru luare de mită şi abuz de putere. Moţiunea a fost semnată de 42 de deputați şi are nevoie de 51 de voturi pentru a fi aprobată.

Prim-ministrul, învestit pe 31 iulie 2015, a respins toate acuzațiile și a spus că demiterea sa ar îndepărta și mai mult rezolvarea problemelor economice și financiare grave pe care le are Republica Moldova, inclusiv obținerea finanțării din partea FMI.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG