Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvânt al PPE: Republica Moldova trebuie ancorată mai puternic în interiorul UE, prin unirea cu România


Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, europarlamentarul român Siegfried Mureșan, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că pe fondul creșterii în popularitate a forțelor politice pro-ruse în Republica Moldova, fapt care amenință parcusul european și implementarea Acordului de Asociere, Moldova trebuie ancorată mai puternic în interiorul UE. Nu prin integrare, opțiune nerealistă în acest moment, ci prin unirea Republicii Moldova cu România.

„Fie UE oferă rapid o perspectivă de aderare R. Moldova la UE, ceea ce însă este nerealist, având în vedere opinia publică din multe dintre vechile state membre ale UE, dar și percepția că R. Moldova nu este pregătită să adere la UE. Totuși o perspectivă de aderare ar fi necesară pentru a păstra apetitul populației pentru UE și pentru securizarea țării. Cea de-a doua opțiune este unirea R. Moldova cu România, iar cea de-a treia, dacă R. Moldova nu primește o ofertă din partea UE, va primi una din partea Rusiei și actualului regim de la Kremlin”, a declarat Europei Libere europalramentarul român Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan este membru al Partidului Mșcarea Populară condus acum de fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Referitor la ancheta penală în cazul fostului premier Vlad Filat, al cărui partid face parte din Partidul Popular European, Siegfried Mureșan a declarat că justiția trebuie să-și urmeze cursul, iar PPE va urmări cu atenție evoluția cazului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG