Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata rubricii este Doina Stimpovschii

„În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova analizăm modul în care a fost rectificat bugetul de stat. Astfel, noile prevederi ale Bugetului de Stat anunță tăieri masive din banii alocați pentru învățământ, ocrotirea sănătății, asigurare și asistența socială. În schimb, sunt majorate alocările din banii cetățenilor cu zeci de milioane de lei pentru ca deputații să nu fie lipsiți de sisteme de ventilare și climatizare, pentru sistemul electronic „e-Parlament”, pentru indemnizații achitate funcționarilor publici sau pentru reparații ale clădirilor de stat. Experții susțin că în acest mod este ignorată starea socială nefastă a populației.

Totodată, aflați și cum pot fi protejate produsele moldovenești pe piața din Uniunea Europeană. Produsele autohtone ar putea obține protecție, încredere și vânzări cu ridicata pe piața comunitară europeană. Acestea pot fi valorificate prin sistemul indicațiilor geografice, denumirilor de origine sau specialităților tradiționale garantate. Sistemul indicațiilor geografice oferă producătorilor și fiermierilor de produse agro-alimentare oportunități de dezvoltare a zonelor rurale. Acesta oferă un stimulent în vederea protejării culturii și tradițiilor locale, iar astfel consumatorii cunosc mai bine originea produselor pe care le consumă.

Tot mâine citiți o cronică de spectacol. Este vorba despre piesa de teatru „Cântăreața Cheală”, o dramaturgie absurdă despre degenerarea rasei umane. Textul marchează debutul dramaturgic al lui Eugene Ionesco în care scriitorul, protagonist fidel al absurdului, prezintă niște personaje elementare şi mecanice, cu limbaj aberant, dar conotații profunde. Într-o nouă montare migăloasă și predominant comică semnată de Veaceslav Sambriș, spectacolul a fost prezentat zilele acestea pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” din Chișinău.

Dar mai multe detalii aflați din paginile ziarului Adevărul Moldova!”

XS
SM
MD
LG