Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


CNI examinează declarația de avere pe anul 2014 a lui Vlad Filat, președintele Barack Obama, îl primește la Casa Albă pe premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Comisia Națională de Integritate va examina astăzi declarația de avere și proprietăți pe anul 2014 a deputatului Vlad Filat aflat de o săptămână în arest și cercetat pentru fapte de corupție.

CNI va examina și declarația similară a lui Ilan Shor, primarul de la Orhei, al cărui autodenunț a dus la arestarea lui Filat.

Parlamentul moldovean se întrunește în ședință, având pe agendă, între altele, ratificarea acordului cu România pentru primirea unui împrumut salvator de 150 de milioane de euro.

Parlamentul mai planifică audierea unui raport despre situația din sistemul electroenergetic și examinarea acuzațiilor unui membru al Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, despre presupuse nereguli la ultimele două scrutinuri.

Președintele Nicolae Timofti se întâlnește cu Cecilia Malmstrom, comisar european pentru Comerț, aflată în vizită la Chișinău. Oficiala europeană care participă la o ședință a Comitetului de Asociere Moldova Uniunea Europeană mai are plănuite întrevederi, vineri, cu premierul Valeriu Streleț și spicherul Andrian Candu.

Premierul Valeriu Streleţ își încheie o vizită de două zile la Madrid unde participă la Congresul Partidului Popular European.

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, participă, la Strasbourg, la o nouă sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, îl primește la Casa Albă pe premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Președintele francez Francois Hollande urmează să înceapă o vizită de două zile în Grecia.

Cancelarul german Angela Merkel rostește un discurs la Congresul Partidului Popular European de la Madrid.

La adunarea conservatorilor europeni vor mai vorbi astăzi președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG