Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata rubricii este Doina Stimpovschii.


Din cuprinsul ediției de mîine:

„Arestarea preventivă a fostului premier Vlad Filat acuzat că ar fi primit bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari de la afaceristul Ilan Shor a bulversat clasa politică de la Chişinău şi a generat, aproape isteric, temeri (geo)politice la Bucureşti, scrie sociologul român Dan Dungaciu, într-o analiză pentru ziarul Adevărul. Dungaciu afirmă că evenimentele din ultimele zile sunt fără precedent, dar nu excepţionale.

În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova puteți citi detalii despre o conferință organizată de Igor Dodon la Chișinău prin care socialiștii promovează „Sfânta Rusie” . În cadrul conferinței „Civilizația ortodoxă și lumea contemporană” reprezentanți ai clerului și ai mediului politic din Federația Rusă alături de toți deputații socialiști au dezbătut problemele ortodoxiei în lumea contemporană, așa cum sunt văzute de la Moscova. Dar, de fapt, unul din scopurile ascunse ale evenimentului a fost promovarea intereselor politice ale Kremlinului prin intermediul socialiștilor de la Chișinău.

Tot mâine aflați noi informații cu privire la investigațiile efectuate de procurori în cazul lui Vlad Filat. Potrivit procurorului Adriana Beţişor, la domiciliul acestuia au fost găsite mai multe documente secrete ale unor instituţii de stat. Totodată, procurorul care a efectuat procedura de reţinere a fostului premier, Vitalie Galeru, dezminte informațiile conform cărora membrul PLDM nu a fost informat cu privire la decizia Hotărârii Legislativului.

„După ce am intrat în posesia Hotărârii Parlamentului, am intrat în biroul fracţiunii PLDM şi i-am prezentat-o domnului Filat. Când am intrat în biroul partidului, apărătorii lui erau acolo şi ei chiar au solicitat acest lucru” a declarat Vitalie Galeru. Procurorii au început să pună și sechestru pe averea deputatului, cinci mașini ale lui Filat fiind aduse la sediul CNA.

În acest context, aflați și ce părere au reprezentanții Partidului Socialiștilor, cei de la Partidul Nostru și de la Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” despre arestarea lui Vlad Filat.

Acestea și multe altele citiți în ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG