Linkuri accesibilitate

Judecătoria Buiucani a decis arestarea preventivă pe 30 de zile a fostului premier liberal-democrat Vlad Filat (VIDEO)


Demonstrații pro-și anti-Filat în fața judecătoriei Buiucani
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00

Video de Alexandru Popescu

Decizia a fost anunțată cu 15 minute înainte să expire termenul de 72 de ore cât a putut fi reținut fără acuzare. .

Vlad Filat fusese reținut joi după-amiază și de atunci s-a aflat în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

În așteptarea prelungită a deciziei în fața tribunalului două mulțimi de zeci de oameni au demonstrat pentru și împotriva fostului lider liberal-democrat, pe care procurorii vor să-l cerceteze pentru luare de mită și trafic de influență în urma unui auto-denunț semnat de primarul din Orhei, omul de afaceri Ilan Șor.

Filat și suporterii săi spun că el ar fi victima justiției selective și că dosarul său ar fi fost fabricat la comanda oligarhului Vlad Plahotniuc.

După decizia de duminică, avocatul lui Filat Igor Popa și-a repetat ideea că reținerea clientului său, joi, s-a făcut cu încălcarea legii și a anunțat că fostul premier îl va da în judecată pe Ilan Șor pentru că ar fi depus „declarații mincinoase”.

Judecătoria Buiucani își propusese să ia decizia privind arestarea sau eliberarea lui Filat ieri, dar avocatul fostului premier a cerut amânarea cu o zi pentru că n-ar fi avut timp să parcurgă documentele acuzării.

Filat n-a mers la tribunal, invocând probleme de sănătate.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG