Linkuri accesibilitate

Proteste, frigărui şi bere bună!


Cîntecele vesele, frigăruile, berea şi vinul au adunat vreo 3-4 Mari Adunări Naţionale.

Ieri, protestatarii din centrul Chişinăului au fost eclipsaţi de marea sărbătoare a Hramului. Da, a fost multă lume la protestele organizate în ultima vreme de Platforma DA şi de partidele de stînga. Dar ieri, cîntecele vesele, frigăruile, berea şi vinul au adunat vreo 3-4 Mari Adunări Naţionale. Pe bulevardul Ştefan cel Mare au venit zeci de mii de cetăţeni dornici de chef şi distracţie, dornici de a bea şi a mînca pe săturate.

Presupun că organizatorii protestelor au de ce să îi învidieze pe organizatorii marelui chef. Frigăruile au o putere de seducţie mai mare decît sloganurile politice. Ieri s-a văzut bine că cea mai mare parte a populaţiei nu participă de fapt la proteste. Altceva era dacă la proteste veneau toţi atîţia oameni cîţi au ingurgitat ieri cu poftă cărniţa friptă şi au dat voiniceşte peste cap paharele cu coniac şi vin.

Presupun că mare a fost ieri şi bucuria conducătorilor ţării. Ei ca şi cum le-au demonstrat protestatarilor că cea mai mare parte a populaţiei nu îi susţine şi preferă să se distreze în timp ce alţii dorm în corturi. Hramul de ieri e o mare reuşită a guvernanţilor. Da, cineva protestează, vrea plecarea conducătorilor. Dar cum să plece ei, dacă cei mai mulţi dintre cetăţeni dansează, beau şi mănîncă bine alături de protestatari? Aşa că greu le va fi protestatarilor după acest Hram, după acest chef fantastic!

XS
SM
MD
LG