Linkuri accesibilitate

Parlamentul European și-ar dori pentru Siria o soluție care să implice diplomație și cooperarea cu Turcia


Parlamentul European a dezbătut criza din Siria și criza refugiaților din Europa, dar și intervenția militară a Rusiei în Siria, lansată în forță, la sfârșitul lui septembrie.

Parlamentul European și-ar dori pentru Siria o soluție care să implice diplomație și cooperarea cu Turcia, relatează corespondenta Europei Libere la Strasbourg.

În contextul acestei dezbateri, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe, Ioan Mircea Pașcu, a atras atenția că strategia Rusiei pare să fie mult mai complexă, să includă acțiuni care ating inclusiv Ucraina și Republica Moldova.

„Astfel, intervenția Rusiei în Siria, - a declarat Ioan Mircea Pașcu - are rolul de a distrage atenția de la Ucraina, unde implementarea acordului de la Minsk este direct legată de ridicarea sancțiunilor, pe care ei speră să îl obțină prin actualul blocaj. În paralel, Rusia și-a intensificat activismul în Moldova, nu militar, ci prin orchestrarea unor proteste împotriva actualei coaliții pro-europene. Următorul pas este înlocuirea actualului guvern cu unul pro-rus”, a mai spus Ioan Mircea Pașcu, vicepreşedintele Comisiei de politică externă în Parlamentul European.

XS
SM
MD
LG