Linkuri accesibilitate

PSRM și Partidul Nostru continuă protestul în centrul Chișinăului


Dumincă, platforma civică Demnitate și Adevăr a convocat o manifestație de protest masivă în PMAN.

La Chișinău, sute de persoane participă în fața Parlamentului la manifestația antiguvernamentală organizată de Partidul Socialiștilor și Partidului Nostru al lui Renato Usatăi. În cursul nopții, protestatarii au mutat corturile pe carosabil , blocând bulevardul Ștefan cel Mara în perimetrul Parlamentului.

Liderul socialist Igor Dodon a spus că blocarea bulevardului este un „avertisment dat guvernanților”, dar că circulația va fi din nou liberă până la începutul săptămânii.

Anterior, primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă anunțase că a cerut în tribunal interzicerea manifestației pe carosabil, care ar fi ilegală.

Igor Dodon a cerut ca duminică să se convoace Parlamentul pentru a discuta revendicările protestatarilor care nu s-au modificat: ei cer demisia președintelui, a guvernului, dizolvarea parlamentului și alegeri anticipate.

Pe de altă parte, Renato Usatîi a declarat Europei Libere că nu crede în posibilitatea convocării unei ședinte extraordinare a Parlamentului.

Cât privește o posibilă perioadă de tranziție, până la eventuale alegeri anticipate, aceasta ar trebui asigurată de „personalități ale societății civile”, a mai declarat Usatîî, ca „ să nu se spună că partidele au venit să protesteze ” ca să ajungă la putere.
„Societatea să decidă cine conduce țara, nu partidele politice” a mai declarat Renato Usatîi, Europei Libere.

Dumincă, platforma civică Demnitate și Adevăr a convocat o manifestație de protest masivă în Piața Marii Adunări Naționale.

Se va cere din nou demisia conducerii țării, care a fost avertizată de demonstranți căde data aceasta oamenii „vor veni să-și ia, nu să-și mai ceară, țara înapoi”.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG