Linkuri accesibilitate

Guvernul de la București a aprobat un împrumut de 150 de milioane de euro pentru R. Moldova


Premierul român Victor Ponta a anunțat că guvernul de la București a aprobat un împrumut de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova și că va trimite acest proiect de lege Parlamentului pentru adoptare. Ponta a spus că ajutorul promis omologului său moldovean Valeriu Streleț la ședința comună a celor două guverne luna aceasta este „o gură de oxigen” pentru Republica Moldova.

Săptămâna trecută FMI a spus că nu negociază deocamdată un nou acord de colaborare cu Guvernul moldovean, în urma scandalului cauzatde furtul imens din sistemul bancar. Din acela;i motiv, donatorii occidentali inclusiv Uniunea Europeană au suspendat anul acesta ajutoarele pentru guvernul proeuropean de la Chișinău.

„Dacă nu-i ajutăm, ţara poate să ajungă în situaţia în care forţele politice pro-ruse pun din nou stăpânire”, a declarat la București premierul Ponta citat de România Liberă. El a mai spus că, în lipsa împrumutului, „toate eforturile noastre pentru a aduce Moldova pe drumul european şi pe drumul aproprierii de România, pot să se piardă”.

XS
SM
MD
LG