Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, continuă protestele antiguvernamentale paralele ale Platformei civice DA în Piața Marii Adunări Naționale și ale partidelor de stânga în scuarul Parlamentului.

Un protest proaspăt a fost anunțat la Ministerul Mediului de către membrii Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor, care cer demisia ministrului liberal Valeriu Munteanu din cauza recent adoptatei interdicții a vânatului păsărilor acvatice migratoare şi iepurelui de câmp.

Calea Ferată din Moldova lansează cursa de tren zilnică Chișinău-Iași, Socola iar printre primii pasageri ai cursei au anunțat că se vor afla ministrul transporturilor, Iurie Chirinciuc, și directorul Căii Ferate, Iurie Topală.

Un vicepreședinte al Comisiei Naționale de Integritate, Victor Strătilă, susține o conferință de presă pentru a critica inițiativele de reformare a CNI, asupra cărora insistă Uniunea Europeană și organizații ale societății civile.

Premierul Valeriu Streleț urmează să rostească astăzi un discurs la Adunarea Generală ONU la New York.

Secretarul de Stat al Statelor Unite John Kerry intenționează să poarte noi convorbiri cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, după ce președinții american și rus au căzut de acord asupra unor „principii fundamentale” în chestiunea Siriei.

La Washington, directoarea Fondului Monetar Internațional Christine Lagarde participă la o conferință despre perspectivele și politicile economice globale găzduită de organizația Council of Americas.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG