Linkuri accesibilitate

Rusia s-ar putea alătura campaniei de bombardamente aeriene internaționale împotriva militanților Statului Islamic


Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu se pune problema să trimită trupe în Siria, dar că forțele sale s-ar putea alătura unei campanii aeriene internaționale împotriva milițiilor organizației extremiste a Statului Islamic. Putin a ținut însă să precizeze că o asemenea campaniei trebuie să fie legală, înțelegând prin aceasta aprobată de regimul sirian. Președintele rus a făcut aceste declarații după o întrevedere separată, de o oră și jumătate cu președintele Statele Unite Barack Obama la New York, prilejuită de Adunarea Generală ONU.
Putin a continuat să susțină că eventuala plecare de la putere a președintelui sirian Bashar al-Assad nu poate fi decisă decât de sirieni. Rolul președintelui sirian într-o eventuală tranziție politică rămâne punctul central de dispută între Rusia și aliații occidentali ai Statelor Unite,
De la tribuna Națiunilor Unite, luni, președintele Obama a reafirmat că nu pot fi ignorații patru ani de război civil, motiv pentru care negocieri cu Bashar al-Assad sunt excluse. O declarație similară a făcut și președintele Franței, François Hollande, care a declarat că trebuie găsită o soluție de tranziție în Siria, dar fără președintele Bashar al-Assad.

XS
SM
MD
LG