Linkuri accesibilitate

Volkswagen a recunoscut că în cca 11 milioane de mașini sunt instalate programe care truchează testele de emisii de gaze poluante


Concernul german Volkswagen a recunoscut că în aproximativ 11 milioane de mașini diesel sunt instalate programe de computer care truchează rezultatul testelor de emisii de gaze poluante. În timpul testului, motoarele sunt programate să respecte parametrii ceruți, pe care însă le depășesc în traficul normal.

Scandalul izbucnit cu câteva zile în urmă în Statele Unite, unde Volkswagen a fost acuzat de a fi instalat aceste programe în circa 500 de mii de autoturisme.

Acum, autoritățile din Franța, Coreea de Sud și Australia au anunțat că și ele, după cele americane, că vor testa mașinile diesel ale producătorului german.

În presa germană se speculează nu numai că șeful concernului va fi obligat să demisioneze, dar că însăși existența Volkswagen ar putea fi în pericol: acțiunile au pierdut peste 23%, în America, constructorul german riscă amenzi în valoare de 18 miliarde de dolari care ar putea fi de 7-8 ori mai mari, acum că este vorba de circa 11 milioane de mașini, vândute în lumea întreagă.

XS
SM
MD
LG