Linkuri accesibilitate

Guvernul român va cere parlamentului să aprobe un credit de 150 de milioane de euro pentru R.Moldova


Guvernul român va cere Parlamentului spre aprobare un credit rambursabil pentru Republica Moldova de 150 de milioane de euro, a declarat la Neptun premierul Victor Ponta, citat de Agerpres. La conferința de presă cu premierul moldovean Valeriu Streleț, după ședința comună a celor două guverne, Victor Ponta a precizat că banii ar urma să fie rambursați în termen de cinci ani, iar dobânda este în jur de 1,5%.

„Este o perioadă dificila prin care Republica Moldova trece acum din punct de vedere financiar și bugetar. Până la momentul la care va avea un acord cu instituţiile financiare internaţionale - FMI, CE și BM - (...) cred că este de datoria și mai ales este de puterea României (…) să fim primii care putem să spunem (...) «putem să vă dăm acest împrumut rambursabil în condiții extrem de avantajoase»”, a declarat Ponta, citat de agenția Agerpres.

La rândul său, premierul moldovean, Valeriu Strelet, a susținut că din acest împrumut ar urma să fie eliberată anul acesta o prima tranșă de 60 de milioane de euro.

„Noi avem intenţia să reanimam proiectele investiţionale care au fost temporar suspendate din motivul absentei suportului bugetar de la partenerii de dezvoltare pe care contam atât de mult…”, a declarat premierul Valeriu Streleț.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG