Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Tulcea urmează să aibă loc o ședință comună a guvernelor Republicii Moldova și României.

La Chișinău este așteptată o misiune a Fondului Monetar Internațional, care urmează să poarte convorbiri timp de două săptămâni cu autoritățile moldovene în vederea unui acord de colaborare.

În Piața Marii Adunări Naționale din capitală continuă pentru a 16-a zi protestul neîntrerupt al Platformei civice DA, care cere numeroase demisii și alegeri anticipate din cauza furtului din bănci și corupției.

La Bruxelles continuă o reuniune de două zile începută luni a Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova, prezidat de fostul premier moldovean Vlad Filat și de europarlamentarul român Andi Cristea.

Din actualitatea internațională, potrivit agendei agenției Reuters:

La Washington începe o vizită a președintelui Chinei,
Xi Jinping. Vizita liderului chinez în Statele Unite va dura o săptămână.

La Bruxelles se adună din nou miniștrii de interne ai Uniunii Europene pentru a încerca să găsească o soluție în criza refugiaților, la o săptămână după eșecul unei alte asemenea tentative.

La Paris, va fi dat publicității un raport despre migrație al Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, OECD.

La Moscova se va afla în vizită președintele palestinian Mahmoud Abbas. Vizita are loc la o zi după cea a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG