Linkuri accesibilitate

Protestul anticorupție din Chișinău. Ziua 15 (II)


Mașini din pasajul de lângă TRM
Mașini din pasajul de lângă TRM

Protestul automobiliștilor organizat de platforma Demnitate și Adevăr a început acum câteva ore.

Convoiul a pornit de la pasajul din preajma sediului Teleradio Moldova și va trece pe lângă toate instituțiile de stat.

Cele aproape o mie de mașini, după cum spun organizatorii, sunt decorate cu steagurile Republicii Moldova și a Uniunii Europene. Claxonează intens în semn de protest împotriva guvernării pe care o consideră „coruptă”.

Nemulțumirile susținătorilor platformei civice le poți citi chiar pe afișele lipite de mașini: „Unde-i miliardul?”, „Ți-au furat viitorul”, „Hoții la pușcărie!” și „Vrem țara înapoi”.

Convoiul de automobile a fost întâmpinat cu aplauze și strigăte „Bravo!” de protestatarii care stau în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Printre manifestanți am întâlnit persoane de toate vârstele, cu mașini de tot felul, printre care și cele de lux. Poliția asigură securitatea protestului și dirijează fluxul de mașini care a dat peste cap circulația rutieră în sectorul Centru și Telecentru.

Convoiul de automobile a fost întâmpinat cu aplauze și strigăte „Bravo!” de protestatarii care stau în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Secretarul general al Consiliului Marii Adunări Naționale Chiril Moțpan care participă și el la protestul automobiliștilor ne-a spus că manifestația decurge pașnic, iar poliția asigură securitatea traficului rutier.

„Coloana se întregește, părțile din coloană care au fost dispersate sau adunat o parte-n Centru și am ajuns la Circ, ne așteaptă. Toți intrăm într-o coloană mare-mare, foarte mare.

Europa Liberă: Cam câte mașini sunt în coloană?

Am impresia că ajung la o mie. Trecem cam pe la toate instituțiile de stat captive, luate în mâini de oligarhi. Le claxonăm – în felul acesta ne manifestăm dezacordul cu politica pe care o promovează ei: de sărăcire a țării, de jaf național.

Ne-au dispersat se pare că intenționat cineva, dar în definitiv am reușit să adunăm coloana împreună. Mi se pare că e fantastic, ceea ce văd eu în oglindă e fantastic.”

Chiar acum, în Piață are loc „un concert de suflet” cum îi zic protestatarii, cu participarea mai multor artiști autohtoni.

XS
SM
MD
LG