Linkuri accesibilitate

Zeci de mii de oameni protestează din nou la Chişinău

Câteva zeci de mii de oameni participă, în centrul Chișinăului, la un nou protest de masă după cel de duminica trecută, când zeci de mii de protestatari convocați de platforma civică DA în Piața Marii Adunări Naționale au cerut demisia demnitarilor și alegeri anticipate la primăvară, din cauza furturilor din bănci și corupției.

Corespondenta Europei Libere Tamara Grejdeanu relatează de la manifestația de astăzi că principala revendicare anunțată de liderii protestului rămâne demisia guvernării. Manifestanții care au petrecut întreaga săptămână în corturi în piață au fost îndemnați de la tribună să-și extindă tabără corturilor în jurul Casei Guvernului și să continue protestul până le vor fi îndeplinite revendicările.

Reprezentanții Uniunii Veteranilor Războiului de pe Nistru care spun că asigură securitatea printre manifestanți au împiedicat un grup al mișcării unioniste Tineretul Moldovei să se alăture protestului, dar sloganuri unioniste s-au văzut mai târziu printre participanți. Demonstrația este supravegheată de poliție și decurge pașnic.

XS
SM
MD
LG