Linkuri accesibilitate

Figuri cunoscute ale protestelor de la Chișinău: Angela Aramă


Angela Aramă
Angela Aramă

Jurnalistă TV. Fostă deputată în perioada 2005-2009, din partea PPCD.

A studiat Jurnalismul la Universitatea de Stat. A activat din 1983 până în 2004 la postul public de televiziune.

A fost unul dintre liderii jurnaliștilor protestatari de la Teleradio-Moldova din 2002 şi 2004 care au pledat împotriva cenzurii impuse de Partidul Comuniştilor.

După proteste, la care au fost prezenţi şi liderii PPCD Iurie Roşca şi Vlad Cubreacov, i s-a propus să candideze la postul de deputat pe lista PPCD.

Chiar dacă a luptat la protestele anticomuniste de la Teleradio-Moldova, în calitate de deputat PPCD a votat multe din legile propuse în parlament de coaliţia neoficializată PPCD-PCRM.

În mandatul de deputat a devenit cunoscută mai ales pentru Codul Audiovizualului, unde a fost unul dintre autori. A fost criticată la acea vreme pentru că a insistat cu prevederea că posturile publice pot fi doar naționale.

Acest aspect a condus ulterior la deetatizarea posturilor municipale de radio şi TV - Antena C şi Euro TV, instituții anticomuniste. ONG-urile de media au criticat vehement modul în care a fost pus în aplicare Codul Audiovizualului în cazul Antenei C şi Euro TV.

Codul Audiovizualului prevede renunțarea treptată la retransmiterea posturilor radio şi TV rusești pe teritoriul Republicii Moldova, astfel ca în 2010 procentul produselor proprii să ajungă la 80%. Prevedere ce nu a fost respectată de autorităţi.

Angela Aramă a activat la EU TV în calitate de consultant, pe când această instituție era controlată de PPCD, aşa cum a recunoscut chiar ea într-un drept la replică.

A lucrat producător la STS Moldova, iar din 2014 este producător general la Canal Regional.

În 2011 a fondat o şcoală de televiziune şi dezvoltare personală pentru copii şi adolescenți.

Previous Next

XS
SM
MD
LG