Linkuri accesibilitate

Mii de imigranți trec granița din Ungaria în Austria după un lung marș


Primii 2.000 de imigranți, plecați vineri de la gara centră din Budapesta pe jos, spre Viena, au trecut sâmbătă dimineață granița austriacă. Mulți au fost adunați de pe autostradă în cursul nopții de autobuze trimise de autoritățile maghiare, care au declarat oficial că se tem „pentru securitatea traficului rutier”, relata televiziunea publică germană ARD.

La graniță, pe partea austriacă, s-a improvizat o tabără a Crucii Roșii. Imigranții pot decide acum dacă vor încerca să rămână în Austria sau pleacă mai departe spre Germania. Autoritățile austriace declarau sâmbătă dimineață că se așteaptă ca numărul imigranților să crească la cîteva mii.

La Luxembourg continuă reuniunea informală a miniștrilor de externe din UE, care discută în primul rând criza imigranților din Europa. Germania, Franța și Italia cer împărțirea refugiaților între țările membre, în bază de cote - soluție respinsă categoric vineri, la Praga, de premierii din Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria.

Cehia și Slovacia au propus între timp să deschidă „un coridor feroviar” pentru trenuri care ar putea transporta imigranții din Ungaria, direct, în Germania. La Berlin, propunerea nu a fost comentată.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG