Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul Moldova


Invitatul serii este Ion Surdu, redactor-şef

Adevărul Moldova

„În ediția de mâine citiți despre pasiunea mai puțin cunoscută publicului din Republica Moldova a intepretului Iurie Sadovnic și anume filmul documentar. În cadrul unui interviu oferit pentru Adevărul Moldova, acesta ne-a vorbit despre ultimele sale proiecte, dar și despre munca pe care o depune în realizarea unui film documentar inedit. Este vorba despre viața unchiului său, Gheorghe Chilimciuc, care este autorul celebrei melodii „Moldoveneasca” ce a răsunat pe toate continentele, fiind dansată de Ansamblul „Joc”.

Tot mâine, publicăm o sinteză a ședinței operative a Primăriei Chișinău, din care aflăm cum sunt pregătite instituțiile preșcolare și școlare de noul an de învățământ, la ce etapă se află proiectele de reabilitare a infrastructurii Capitalei, dar și care este datoria autorităților publice locale față de furnizorul de furnizorul de agent termic „Termoelectrica” și cum a fost formată. Potrivit directorului-adjunct al Direcţiei finanţe a Capitalei, Valentina Văzdăuţan, pe parcursul lunii curente, doar 4 şcoli din totalul instituţiilor care înregistrează datorii au achitat o parte din bani. Restul instituţiilor nu dispun de buget în acest sens.

Tot mâine, găsiți în ziarul nostru o istorie suprarealistă care s-a întâmplat la Tiraspol. O femeie în vârstă de 60 de ani, care lucrează vânzătoare în unul dintre buticurile din Tiraspol, care sunt de fapt niște bude unde se vând bulendre aduse din Ucraina și Chișinău, șchiopătează vizibil și a pierdut parțial controlul asupra mâinii drepte. Acestea sunt consecințele bătăii pe care a primit-o în clădirea Sovietului Suprem din Tiraspol. Femeia a însoțit-o pe mama sa de 79 de ani la un miting în fața Sovietului Suprem din Tiraspol. La acel protest spontan urmau să participe aproximativ 20 de persoane de vârstă înaintată, dar mitingul nu a mai avut loc. Ce spune femeia despre acest caz, dar și alte subiecte vă invităm să citiți mâine în ziarul Adevărul Moldova.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG