Linkuri accesibilitate

De la 1 septembrie, Poșta Moldovei preia de la BEM toate conturile persoanelor care primesc ajutoare sociale și pensii, dacă acestea nu și-au ales o altă bancă


De la 1 septembrie, Poșta Moldovei preia de la Banca de Economii toate conturile persoanelor care primesc ajutoare sociale și pensii, dacă acestea nu și-au ales o altă bancă. Potrivit IPN, Poșta MOldovei a început să ia o serie de măsuri pentru a face față afluxului neobișnuit de noi clienți: a fost perfecţionat sistemul de încasări de plăţi, o tranzacţie durând 1 minut, față de 3 minute anterior. Va fi mărit numărul de angajaţi în oficiile poştale.


Poșta Moldovei vrea deasemni să deschidă 10 agenţii poştale noi în municipiile Chişinău şi Bălţi. Se testează şi noi aplicaţii pe internet , care să grăbească transzacțiile bancare.De asemenea, se planifică implementarea sistemului de gestionare şi fluidizare a rândurilor în oficiile poştale pentru a face fată volum sporit de clienţi. Se preconizează elaborarea unui grafic special de activitate a oficiilor poştale, în caz de necesitate.


Întreprinderea precizează că, din momentul în care banii vor fi transferaţi în conturile sale de către Casa Naţională de Asigurări Sociale, beneficiarii vor avea timp să-şi ridice banii până la sfârşitul lunii. În cazul în care un beneficiar nu şi-a ridicat banii de pe cardul Băncii de Economii până pe data de 26 august, automat suma va fi transferată la „Poşta Moldovei”. Beneficiarii care nu şi-au ridicat banii timp de mai multe luni de pe card vor putea să solicite întreaga sumă de la Posta Moldovei.


Potrivit întreprinderii, din 1 septembrie „Poşta Moldovei” va avea aproximativ 150 de mii de beneficiari, relatează IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG