Linkuri accesibilitate

Caravana „AICI este Europa Liberă” a ajuns în satul Zaim, raionul Căușeni


Dezbaterea zilei are ca temă micul business și marile provocări cu care se confruntă el.

Sîntem acum cu intreaga echipa in centrul satului, lumea se adună încet, încet, urmeaza discutiile spontane, improvizate.

Seara avem programată o dezbatere, la care invitatii nostri speciali urmeaza sa vorbeasca despre dezvoltarea localităţilor rurale, despre micul business şi marile provocari cu care se confruntă oricine care doreste sa-şi deschidă o afacere, să-şi găsească un rost.

Invitatii nostri sunt Dumitru Alaiba, şeful secretariatului Consiliului Economic al primului ministru, Anatol Paladie, expert al programului comun de dezvoltare locala integrata - o denumire foarte lunga a acestui program - program care are citeva proiecte în acest sat.

Sînt invitați și niste tineri care încearca sa-şi găseasca un rost, în cea mai mare parte producatori agricoli. Discutia va fi axata, sper, pe probleme foarte practice, la €firul ierbii”, urmind să ne dumirim împreuna cu localnicii cum - avînd la îndemîna de cele mai multe ori doar sărăcia şi poate un pic de imaginaţie - se poate dezvolta o afacere şi să contribui la dezvoltarea - atît cît este posibil acum - a localitatii în care locuim.

Discuţia începe la orele 18, în sala de ședințe a primăriei iar acum suntem pe o scena de vară, lîngă casa de cultura, unde discutăm cu locuitorii, care, cum spuneam, vin rînd pe rînd, dar dezbaterea propriu zisa va fi in sala de şedinte a primariei localitatii la ora 6.

XS
SM
MD
LG