Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: agenţia de presă MedNews


Invitata serii este Lilia Onea.

„Citiți pe site-ul agenției de presă MedNews de ce Centrul Republican de Diagnosticare Medicală nu mai oferă servicii de înaltă performanță cetățenilor în baza poliței de asigurare obligatorie de asistență medicală. Instituția a anunțat că de la 1 august a suspendat acordarea serviciilor persoanelor asigurate . Totodată, directorul celui mai mare centru public din țară, cu dotări de ultimă oră și care oferă servicii de performanță în diagnosticare, a anunțat cetățenii că până la sfârșitul anului persoanele care deja și-au făcut programări vor trece totuşi investigațiile fără nici o problemă. În același timp, Centrul va continua să presteze serviciile medicale de înaltă performanță contra plată.

În continuarea temei, MedNews vă prezintă viziunea managerilor spitalelor raionale despre situația creată și cum văd aceștia rezolvarea problemei. Mai citiți şi reacția Companiei Naționale de Asigurări în Medicină vizavi de acest caz și apelul asiguratorului național către toți beneficiarii de polițe medicale.

Vizonaţi pe site-ul nostru emisiunea „Offline Mednews” despre diareea la copii. Invitata emisiunii doctorul în ştiinţe medicale Ala Donos avertizează părinţii despre faptul că diareea este o problemă digestivă care poate fi foarte severă şi poate provoca chiar decesul. Medicul a enumerat principalele simptome care apar în caz de diaree şi care pot fi constatate de părinţi, acasă.

Tot pe MedNews citiţi despre cum copiii din Chişinău erau tratați cu medicamente expirate, cumpărate de la persoane neautorizate. Ilegalitățile au fost depistate de angajații serviciului fraude economice al Inspectoratului de Poliţie Botanica. Forţele de ordine au descoperit că în cazul clinicii erau folosite medicamente cu termenul de valabilitate expirat. O parte din acestea erau de fabricație străină fără acte de provinienţă şi nu erau la evidenţa contabilă.

La sfârșit de săptămână vă propunem să vă delectați cu un fotoreportaj de excepție realizat în sala de operații de la Spitalul Clinic Republican. Fotograful agenției MedNews a asistat la una din cele mai complicate și sofisticate operații din chirurgie pe inimă, în care aorta ascendentă a fost înlocuită cu o proteză. Operațiile de înaltă performanță de acest gen nu sunt realizate nici peste Prut, nici peste Nistru. Vă invităm să îi cunoașteți din poze pe eroii zilelor noastre din cadrul Departamentului de chirurgie cardiacă a Spitalului Clinic Republican condusă de Aureliu Batrînac: Vitalie Moscalu Sergiu Barnaciuc Magdina Iuraşcu Eugen Vîrlan Dumitrița Pâcălău Angela Munteanu Ion Eșanu.”

XS
SM
MD
LG